Lykkeønskninger til brudeparet

Etter at man har overvært en vakker vielse og en hyggelig bryllupsfest, er det bare naturlig å gi gjengjeld til brudeparet i form av en gave, og mange ønsker også å gi brudeparet en god start på det nye livet ved å gi dem penger eller andre nyttige ting de vil få bruk for. Penger er kanskje blant de vanligste gavene, siden et bryllup koster store penger, og de kan trenge økonomisk støtte.

bryllupPenger er også noe man vet at ekteparet garantert vil få bruk for, i stedet for å være usikker på om man har kjøpt noe som vil falle i smak eller ikke. Andre igjen synes penger fort blir litt upersonlig, og ser heller på en eventuell ønskeliste som paret har lagt ut.

Uheldige trekk ved bryllupsgaver

Dersom et par har lagt ut ønskeliste i for eksempel en butikk der det selges kjøkkenutstyr, bli ofte mange litt sjokkerte når de ser prisene. Men ofte er alle prisene i slike butikker temmelig høye, og mange brudepar har ønskeliste kun for tradisjonens skyld. Det er derfor ikke en nødvendighet å skaffe noe fra ønskelisten, og de fleste brudepar vil sette stor pris på at du gir dem noe personlig som de kan huske deg for.

Andre gir så det monner for ikke å bli oppfattet som gjerrige, men de fleste brudepar ønsker å være rimelige, og de vil sette stor pris på det du klarer å gi dem. Er du venn med brudeparet, er det viktigere å være støttespiller for dem i ekteskapet enn bare å gi dem en stor hilsen på festen.

En undersøkelse TNS Gallup gjennomførte for oss i 2011 viser at nordmenn er generelt sett svært rause når de inviteres til bryllup, og spesielt foreldre og besteforeldre graver dypt i lommeboken, sier Elin Reitan, som er forbrukerøkonom hos Nordea – KK.no