Ikke la briller ødelegge!

Det er mange av oss som bruker briller, kanskje av gammel vane. Uten å tenke over det kan det være at vi lar oss begrense av brillene. 

Mennesker er flinke å tilpasse seg situasjonene de befinner seg i, uten at de tenker over det. Dette gjelder også bruken av briller. I tilvenningsfasen rett etter man har fått brillene og finner ut hva som er irriterende med dem, gjør man lurt i å stille seg spørsmålet om det ikke finnes andre former for synskorrigering som kunne vært bedre.

Begrenset synsfelt

En av de første tingene man merker med briller er at synsfeltet begrenses og forstyrres av kantene på brillene. Mange lærer seg å håndtere denne endringen veldig kjapt, mens andre som gjerne har gjort et levebrød på det å bruke øynene, som for eksempel fotografer, kan ha god nytte av andre former for synskorreksjon, som for eksempel linser. Linser behøver heller ikke være så dyrt i lengden, du kan bestille på nett fra for eksempel Lensstore.

Mange av oss kjører rundt med for dårlig syn. Dette er trafikkfarlig. Nær 80 prosent av all sanseinformasjon ved bilkjøring kommer fra synet. Det opplyser Motorførernes Avholdsforbund i en pressemelding.

MA setter i år fokus på syn og sikkerhet i trafikken på sin landsdekkende aksjonsdag lørdag 3. mai, i samarbeid med InterOptik og Viking Redningstjeneste.

Uheldig?

Det er også greit å ha linser i nærheten i tilfelle uhellet er ute og brillene dine faktisk skulle bli ødelagt. Når de først er blitt ødelagt kan det ta flere uker å få dem reparert. De fleste nordmenn i dag lever aktive liv hvor briller rett og slett ikke passer inn ettersom de er i veien eller rett og slett kan falle av og bli ødelagt.

Så ikke glem å ha en linsetilpasning hos din optiker, så kan du bestille på nett senere for å spare penger!

Bilfører