Ikke bare for oslofolk

Folk på sørøstlandet og andre steder i Norge kaller ofte folk fra Oslo for oslofolk. Dessverre er ikke dette alltid et positivt ladet ord for dem som ikke er bosatt eller født og oppvokst i byen.

Mange utenfor selve Oslo kan ha et inntrykk av at oslofolk er både jålete og har nesen litt vel høyt i sky. Oslofolk er ikke bare et kallenavn på Oslos befolkning, men har også blitt en – noen ganger litt nedsettende – betegnelse på mennesker som bor i hovedstaden.

Humans of Oslo er et fotoprosjekt som ble startet i juli 2012, ett år etter 22. juli-terroren. Totalt har Iffit Qureshi portrettert over 2000 personer hun har møtt i Oslos gater.

Facebook-siden «Humans of Oslo» har fått over 2000 oslofolk til å dele personlige historier om sykdom, sorg, oppvekst og kjærlighet.

Oslofolk ved Operahuset

Se selv!

Men stemmer det at oslofolk tror at de er litt bedre enn resten av Norges befolkning? Sannsynligvis ikke! Kulturen kan selvsagt være annerledes i en storby enn på bondelandet – og for byfolk kan jo også ordet bonde være en litt sarkastisk betegnelse på folk som ikke bor i byen. Det kommer selvsagt an på hvor man bor – og det er nok ganske vanlig å snakke litt nedsettende om de som ikke er helt like en selv.

Hvis du reiser en tur til Oslo over en weekend, vil du trolig få et helt annet syn på denne flotte byen og menneskene som bor der. Du finner hoteller med fantastisk service, flotte restauranter med et enormt utvalg av god og spennende mat, og en mangesidig kultur – både i gatebildet og i kulturtilbudet som finnes i byen. For å oppleve Oslo og få en flott opplevelse kan du finne rimelig overnatting på noen av byens mange hoteller. Trenger du tips til hotell med gode priser, kan du for eksempel ta en titt på nettsiden HotellOslo.info.