Banning og fornærmelser når du spiller på nett

Når du spiller på nettet, har du muligheten til å kommunisere med de andre spillerne gjennom chatrommet. Dette er en fin måte å kunne ha en vennlig kommunikasjon på, så du føler samholdet med å spille i tillegg til at du kan gjøre det fra din egen datamaskin på stua eller kontoret.

Dessverre er det ikke alltid det går like bra med spillet. Noen ganger blir man utdelt dårlige kort, og noen ganger klarer man ikke å få øye på muligheter som ligger rett foran nesen sin, for eksempel når man spiller på spilleautomater på nett. I disse sammenhengende er det ofte fristende å ty til banning eller fornærmelser for å uttrykke sinnet over sin egen nedgang.

Sint på din PC?

– Det er fort gjort å tenke negativt. Men nå sier jeg ja takk til hytteturer selv om det er utedo og hytta ligger flere hundre meter fra veien. Bekymringene legger jeg igjen hjemme, og så får vi løse det som best vi kan der og da.

Det kan være frustrerende å sitte alene, og ikke kunne formulere aggresjonen som siver ut, når du taper gang på gang. Og du helst vil la det gå ut over andre. Det er her viktig å huske på reglene som ligger til grunn i chatrommene, der fornærmelser og banning er forbudt. Dette er fordi det nettopp er andre mennesker i den andre enden, akkurat som du. Og selv om du tapte denne runden, og kanskje også neste, så betyr det ikke at du alltid taper. Det er viktig å se helheten når du spiller. Noen ganger taper man, men noen ganger vinner du også. Dette er et spill der du ikke kan kontrollere utfallet, og dermed blir det ofte sånn at ikke hellet ligger på din side. Husk god språkkultur, både for din egen og andres skyld.